Inbraak schuur verzekering
Huizen worden steeds beter beveiligd tegen inbraak. Dieven laten deze daarom vaker links liggen en nemen hun toevlucht tot de schuur en berging. Daar kunnen zij kinderlijk eenvoudig veel waardevolle spullen spelen. Wat denk je? Ben je hiervoor verzekerd?

Is jouw schuur een paradijs voor inbrekers?

Huizen worden steeds beter beveiligd tegen inbraak. Dieven laten deze daarom vaker links liggen en nemen hun toevlucht tot de schuur en berging. Daar kunnen zij kinderlijk eenvoudig veel waardevolle spullen spelen. Wat denk je? Ben je hiervoor verzekerd?

Op deze pagina

Slecht beveiligd

Veel Nederlanders vinden zelf ook dat hun (vrijstaande) berging of schuur slecht is beveiligd. Desondanks staan ze vol met kostbare spullen, zoals (elektrische) fietsen, gereedschap en tuinmeubelen. In de schuren, waar dieven eenvoudig toeslaan, bedraagt de totale waarde van de spullen al snel enkele duizenden euro’s. 

Waardevolle spullen

Mensen stallen veel waardevolle spullen in hun schuur. Het gaat voornamelijk om één of meerdere fietsen (gemiddelde waarde zo’n € 900), gereedschap zoals een boor- of schuurmachine (gemiddelde waarde zo’n € 500) en tuingereedschap zoals een heggenschaar, hark en schoffel (gemiddelde waarde zo’n € 165). In veel gevallen wordt de ruimte echter afgesloten met een zwak slot die dieven in een handomdraai vernielen. Tuindeuren en tuinhuisjes worden zelfs vaak niet eens op slot gedraaid.

Dure barbecues, gereedschappen en fietsen

Naar verwachting neemt de waarde van de opgeslagen spullen in schuurtjes en bergingen alleen maar toe. Mensen beschikken steeds meer over dure barbecues, gereedschappen en niet te vergeten dure (elektrische) fietsen. Veel Nederlanders hebben inmiddels beveiligingsmaatregelen getroffen om inbraak in hun woning te voorkomen. De politie roept op om bergingsruimtes dezelfde aandacht te geven.

Diefstal uit tuin of schuur is niet altijd verzekerd

Het kan voorkomen dat een verzekeraar dekking weigert. Bijvoorbeeld omdat ze vinden dat de gestolen items niet onder de dekking vallen. Zo werden onlangs 2 prijzige Big Green Egg barbecues ter waarde van enkele duizenden euro’s bij iemand uit de tuin gestolen. De gedupeerde claimde de diefstal op zijn inboedelpolis, maar kwam helaas van een koude kermis thuis.

De verzekeraar weigerde dekking, omdat in de polisvoorwaarden specifiek was vermeld dat het om tuinmeubels moest gaan. Volgens de verzekeraar is een barbecue geen tuinmeubel en daardoor uitgesloten van dekking. De verzekeraar vulde aan dat de barbecues geliefde objecten zijn met een hoog diefstalrisico.

Tips om inbraak in jouw schuur te voorkomen

Andere berichten die je misschien interessant vindt

Stel een vraag over dit bericht

Heb je een vraag over dit bericht of wil je een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan snel een persoonlijke reactie.

* We gebruiken deze gegevens alleen voor een reactie op jouw bericht.